Aile Hukuku

Aile Hukuku, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu kapsamında olup çeşitli alt konuları incelenmektedir. Bu konular Nişanlanma, Evlenme (Şartları ve Hükümleri), Boşanma (Şartları ve Sonuçları), Evlat Edinme, Mal Rejimleri, Aile Konutu, Soybağı, Velayet, Nafaka – Çocuk Nafakası, Vesayet ve Kayyımlıktır.

Bu konular ile ilgili site içeriğinde makaleler mevcut olup Aile Hukukunu ana başlıklar altında kısaca değerlendirmek bu sayfada yeterli olacaktır.

Nişanlanma Nedir?

Nişanlanma; genel anlamda kişilerin birbirleri ile evlenmek istediklerini beyan etmeleri demektir. Halk arasında yapılan nişan töreni de kanunun aradığı şartı taşımakta olup nişan için tören yapılması şart değildir.

Evlenme Nedir?

Evlenme; kanunda açıklanan koşulları sağlayan kişilerin resmi makamlar önünde evlenmek istemelerini beyan etmeleri ile sağlanmış olur. Evlenme, Aile Hukukunun büyük bir bölümünü oluşturan konularından biridir.

Boşanma Nedir?

Boşanma; kanunda açıklanan sebepler nedeniyle evlilik birliğinin sona erdirilmesidir. Boşanma da yine Aile Hukukunun ana konularından biri olup sonucunda eşlerin durumlarında bir çok değişimler meydana gelmektedir.

YUKARI